willemijntje

Actrice: Annet Malherbe

door • 20/03/2013 • Acteurs / ActricesReacties (0)667

Naam Annet Malherbe
Geboortedatum 23 november 1957
Geboorteplaats Rotterdam

Series 
– Gooische vrouwen (25 afleveringen)
– ’T Vrije Schaep (1 aflevering)
– Mus (7 afleveringen)
– Moeder ik wil bij de Revue (8 afleveringen)
– Jiskefet (18 afleveringen)
– Aaf (12 afleveringen)

Hoe het begon Als jonge vrouw deed Annet Malherbe auditie voor de Toneelschool in Amsterdam. Vanwege haar jonge leeftijd werd ze echter niet aangenomen. Als ze een paar jaar later weer auditie doet wordt ze wel aangenomen en sluit ze zich aan bij het theatergezelschap Baal. Uiteindelijk wordt ze bekend door de serie Jiskefet door haar rol als juffrouw Jannie bij het onderdeel Debiteuren Crediteuren van de serie.

Meest bekend van Bekend bij het grote publiek werd ze door de serie Jiskefet. De jongere generatie zal haar vooral kennen van de populaire serie Gooische Vrouwen. Hier speelt ze moeder en gooische vrouw Willemijn Lodewijkx.

Talenten Koken! Annet Malherbe is naast acteren dol op koken. “Ik lok iedereen met lekker eten! Mijn hobby is koken, dus ik zoek altijd redenen om mensen aan tafel te krijgen”, zegt ze in de Margriet. Als ze voor zichzelf kookt zal ze het bij een kleine maaltijd moeten houden, want door een maagverkleining zit Malherbe na een paar happen al vol.

Opvallend Annet Malherbe speelt vooral moeder. In de series Mus, Gooische Vrouwen, Moeder, ik wil bij de Revue en Aaf vertolkt ze een moederrol. Wij vinden het niet erg, want juist die moederrol vinden we goed bij haar passen. Veel inlevingsvermogen heeft ze niet nodig. Ze heeft in het echte leven namelijk ook twee kinderen.

Memorabele quotes Annet Malherbe: “Ik heb een beetje een raar zelfbeeld.”

Annet Malherbe: “Je staat toch ook niet elke dag bij de bakker te vertellen wat voor superlekker brood hij heeft gebakken.”

Annet Malherbe: “Als grappig personage moet je een zwakke plek hebben waar mensen om kunnen lachen. Om dat te kunnen spelen moet je schaamteloos zijn en dat ben ik. Nou ja, ik zal niet in een pornofilm gaan spelen…”

Kijktip In Gooische Vrouwen speelt ze een vrouw met een seksloos huwelijk. Gooische Vrouwen is een heerlijke komedie en Annet Malherbe vertolkt haar rol fantastisch.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.