PDSlider

Acteur: Patrick Dempsey

door • 26/04/2013 • Acteurs / ActricesReacties (0)448

Naam Patrick Dempsey
Geboortedatum 13 januari 1966
Geboorteplaats Lewistone, Maine

Series
– Grey’s Anatomy (194 afleveringen)
– Private Practice (2 afleveringen)
– The Practice (3 afleveringen)
– Once and Again (4 afleveringen)
– Will & Grace (3 afleveringen)

Hoe het begon Patrick Dempsey groeide op in Maine. Op zijn twaalfde werd dyslexie geconstateerd, iets wat hij tot op de dag van vandaag als positief ervaart: “Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben.” Omdat lezen niet zijn favoriete bezigheid was, ging de jonge McDreamy sporten. Een eerste prijs in de Maine slalomkampioenschappen op ski’s en een tweede prijs in een nationale jongleerwedstrijd werden binnengesleept. Na zijn jeugd stond Dempsey veel op de planken en later werd hij ook gecast voor films als Loverboy en Can’t Buy Me Love.

Meest bekend van De bijnaam McDreamy is een begrip onder vrouwen. Hoewel andere mannen in Grey’s Anatomy ook varianten als McSteamy toebedeeld kregen, is McDreamy dé hunk van de serie. Het perfecte kapsel, de tandpasta-glimlach en het twee-dagen-baardje doen menig vrouwenhart sneller laten slaan.

Talenten Dempsey houdt er een aantal uiteenlopende hobby’s op na. Zo kon hij al op jonge leeftijd goed jongleren en fietsen op een éénwieler. Daarnaast houdt hij van fietsen en raceauto’s. Door zijn riante salaris heeft McDreamy dan ook een aantal indrukwekkende oldtimers en raceauto’s op de oprijlaan staan.

Opvallend De acteur heeft meer dan alleen een bijnaam te danken aan zijn looks. Hij heeft een lucratief dealtje gesloten met L’Oreal Men Expert. Hoewel Dempsey in Grey’s Anatomy misschien geen diva lijkt, heeft deze autoliefhebber wel een bijzondere voorwaarde in zijn contract laten zetten: in elke reclame waarin hij speelt, moet één van zijn eigen auto’s te zien zijn.

Memorabele quotes Patrick Dempsey: “Now I’m just known as McDreamy, I’ve lost all identity as Patrick Dempsey, I’m now McDreamy.”

Patrick Dempsey: “In Los Angeles, as I gained and lost celebrity, then gained it again, I often found myself wondering why I, out of thousands like me, had become famous.”

Kijktip Beetje uitgekeken op Grey’s Anatomy, maar wel zin in een romantische komedie? Kijk dan Sweet Home Alabama of Valentine’s Day. Geen verrassende rollen voor Dempsey, maar wel lekker wegkijken. En niet te vergeten: zijn rol in Ushi Must Marry als zichzelf, dat is ook helemaal niet vervelend.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.