NEIL

Acteur: Neil Patrick Harris

door • 13/04/2013 • Acteurs / ActricesReacties (0)379

Naam Neil Patrick Harris
Geboortedatum 15 juni 1973
Geboorteplaats Alburquerque, New Mexico

Series
– Doogie Howser, M.D. (97 afleveringen)
– Capitol Critters (13 afleveringen)
– Stark Raving Mad (22 afleveringen)
– Spider-Man (13 afleveringen)
– Glee (1 aflevering)
– How I Met Your Mother (180 afleveringen)

Hoe het begon Neil brak op 16-jarige leeftijd door als Doogie Howser in de gelijknamige televisieserie, waarvoor hij ook een Golden Globe-nominatie ontving. Hierna speelde hij kleine rolletje in talloze series, enkele films en een aantal Broadwayproducties, voordat hij in 2005 zijn carrière nieuw leven inblies met zijn rol als Barney Stinson in How I Met Your Mother.

Meest bekend van Harris is voor een oudere generatie misschien nog steeds de jonge dokter Doogie Howser. Echter, voor ons is en blijft hij Barney Stinson, de hilarische vriend van Ted in How I Met Your Mother. Hij kroop al bijna 200 afleveringen in zijn vel.

Talenten Neil Patrick Harris mag met recht een multi-talent genoemd worden. Naast acteren zong hij al eerder in een aantal Broadwaymusicals en een aflevering van Glee. Ook is hij een begenadigd goochelaar, een hobby die hij deelt met het personage van Barney. Last but not least heeft hij zich in de laatste paar jaar ontwikkeld als alom geliefde host van verschillende grote evenementen, zoals de Tony’s en de Emmies.

Opvallend Hoewel zijn bekendste rol Barney Stinson een ongelooflijke womanizer is, is Neil zelf homoseksueel. In 2006, een jaar na de pilot van How I Met Your Mother, kwam hij uit de kast. Hij is al bijna 10 jaar samen met zijn vriend David Burtka, met wie hij via een surrogaatmoeder twee kinderen heeft, en geldt als één van de belangrijkste personen die voor gelijke rechten in de Verenigde Staten vecht.

Memorabele quotes Barney Stinson (HIMYM): “It’s gonna be legen – wait for it – dary!”

Neil Patrick Harris: “I’m not the biggest fan of the word ‘partner’. It either means that we run a business together or we’re cowboys. ‘Boyfriend’ seems fleeting, like maybe we met two weeks ago. I’ve been saying ‘better half’ for as long as I’ve been able to. I think it’s a little self-deprecating and clearly defines that we’re in a relationship, but it would be nice to say ‘my husband’.”

Barney Stinson (HIMYM): “Daddy’s home.”

Kijktip Naast How I Met Your Mother, wat natuurlijk een must-see is, is het ook leuk om een andere kant van NPH te zien, door naar zijn werk in Broadwaymusicals te kijken. Zijn rol in Sweeney Todd (zonder Johnny Depp) is vermakelijk, evenals de liedjes die hij zingt als host van de Tony’s.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.