Credits: Kiefer Sutherland HomeCredits: Kiefer Sutherland Home

Acteur: Kiefer Sutherland

door • 12/04/2013 • Acteurs / ActricesReacties (0)318

Naam Kiefer Sutherland
Geboortedatum 21 december 1966
Geboorteplaats Londen

Series 
– The Confession (10 afleveringen)
– 24 (195 afleveringen)
– Touch (24 afleveringen)

Hoe het begon Kiefer Sutherland werd geboren als zoon van de succesvolle Canadese acteurs Donald Sutherland en Shirley Douglas. En ook hij bleek ambities te hebben op acteergebied. Sutherland nam acteerlessen en vertrok naar Hollywood om zijn carrière voort te zetten. Zijn eerste rol kreeg hij in de film Max Dugan Returns (1983), waar ook zijn vader in meespeelt. Zijn eerste grote rol speelde hij in de Canadese film The Bay Boy (1984). Hij werd hiervoor genomineerd voor beste acteur. Een echte grote rol in een televisieserie bemachtigde hij pas zeventien jaar later. Hij kreeg de hoofdrol in de Amerikaanse serie 24 en is sindsdien ook bij seriekijkers zeer geliefd.

Meest bekend van Sutherland brak door met zijn hoofdrol in de film The Lost Boys. Serie-kijkers zullen hem vooral kennen van de populaire Amerikaanse serie 24, waarin hij de rol van federaal agent Jack Bauer vertolkt. Door deze rol heeft Sutherland de smaak van het in series spelen te pakken, want hij speelt nu ook een grote rol in de televisieserie Touch.

Talenten We zien Kiefer Sutherland in series vaak rennend door het beeld voorbij komen. In het echte leven doet Sutherland het wat rustiger aan. Dat is ook wel nodig, want voor zijn favoriete hobby is uiterste concentratie gevraagd. Sutherland nodigt je namelijk graag uit voor een potje schaken. En daar is hij aardig goed in.

Opvallend Kiefer Sutherland heeft heel veel tatoeages. Elke belangrijke gebeurtenis in zijn leven markeert hij met een nieuwe tatoeage. Zijn eerste tatoeage liet hij zetten omdat hij bang was voor enkele vrienden en er bij wilde horen. Hij ziet zijn tatoeages als een handleiding van zijn leven.

Memorabele quotes Kiefer Sutherland: “I think the most attractive thing in a woman is a sense of humor. If someone can make you laugh, you’ve gotten a lot out of the way.”

Kiefer Sutherland:There are two things that Jack Bauer never does. Show mercy and go to the bathroom.”

Kiefer Sutherland:I’ve had one-night stands, but they’re just not my nature. I think of myself as much more of a romantic than that. The point of being with someone is out of the hope and desire for connection. Otherwise, you might as well just go home and masturbate…”

Kijktip 24 is een serie die anders is dan anders. De serie duurt 24 uur en speelt zich af in real time. Er vinden dus geen tijdsprongen plaats. De serie gaat over agent Jack Bauer (Kiefer Sutherland) die terroristische aanslagen probeert te voorkomen. Kiefer Sutherlands won met deze rol een Golden Globe en twee Emmy Awards.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.