Credits: RTL4Credits: RTL4

Acteur: Jeroen Spitzenberger

door • 11/04/2013 • Acteurs / ActricesReacties (0)703

Naam Jeroen Spitzenberger
Geboortedatum 20 januari 1976
Geboorteplaats Rotterdam

Series
– Lieve Lust (13 afleveringen)
– Gooische Vrouwen (4 afleveringen)
– Sorry Minister (11 afleveringen)
– Bloedverwanten (12 afleveringen)
– LIJN 32 (2 afleveringen)
– Divorce (13 afleveringen)

Hoe het begon Jeroen Spitzenberger begon zijn carrière op het toneel. Na zijn studie speelde hij bij verschillende toneelgezelschappen. Zijn eerste echte rol speelde hij in de film De Tweeling, waarin hij de joodse vriend van Lotte speelt. Een paar jaar later kreeg hij de hoofdrol in de serie Lieve Lust.

Meest bekend van Als wij aan Jeroen Spitzenberger denken, denken we aan prins Valentijn! Spitzenberger vertolkte de rol van charmante prins in de film Alles is Liefde. Natuurlijk kan je hem ook kennen van de film Tirza en televisieseries zoals Gooische Vrouwen en Sorry Minister.

Talenten Spitzenberger is een echte doorzetter. Met een onoverzichtelijke, overvolle agenda en ook nog eens twee kindjes thuis zal menig man onwijs gestrest raken, maar Spitzenberger zet door. “Hoe moe ik ook ben, toch denk ik: niet zeiken! Iedereen knokt dagelijks om alle ballen in de lucht te houden.”

Opvallend Hij droomde ooit van een carrière in Amerika, maar vindt zichzelf nu te oud. Volgens Spitzenberger is hij nu in de fase van zijn leven beland, dat hij zijn internationale droom niet meer kan waarmaken. Met twee kinderen en een vrouw in Nederland is dat misschien maar beter ook. Wel jammer dat we onze prins Valentijn nooit in een Amerikaanse televisieserie zullen zien.

Memorabele quotes Jeroen Spitzenberger: “Aanstellers hou je bek! Krijg eerst kinderen dan praten we verder.”

Jeroen Spitzenberger: “Natuurlijk kom ik wel eens iemand tegen die ik aantrekkelijk vind, best vaak zelfs, maar dat betekent niet dat je meteen met haar het bed in moet duiken.”

Boudewijn (Divorce): “Luister vrouwen willen net zo graag als mannen, maar ze moeten wel overgehaald worden. Dus geven ze voortdurend seintjes af dat wij ze moeten veroveren, dat is het spel!”

Kijktip Divorce! Dat is een erg leuke serie over drie gescheiden mannen in één huis. Spitzenberger vertolkt de rol van de womanizer Boudewijn die de andere mannen voorziet van flirttips. Erg vermakelijk.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.