JensenSlider

Acteur: Jensen Ackles

door • 29/03/2013 • Acteurs / ActricesReacties (0)325

Naam Jensen Ackles
Geboortedatum 1 maart 1978
Geboorteplaats Dallas, Texas

Series 
– Sweet Valley High (1 aflevering)
– Days of Our Lives (16 afleveringen)
– Dark Angel (22 afleveringen)
– Dawson’s Creek (12 afleveringen)
– Still Life (6 afleveringen)
– Smallville (22 afleveringen)
– Supernatural (168 afleveringen)

Hoe het begon Jensens carrière begon al toen hij slechts vier jaar oud was, als model. Dit werk heeft hij gedurende zijn hele jeugd gedaan, totdat hij in 1996 besloot zich volledig op het acteren te gaan richten. Na een aantal kleine gastrollen in verschillende series, bemachtigt hij in 1997 een vaste plek in de cast van de soap Days of Our Lives. Dit markeert het begin van zijn acteercarrière en zorgt ervoor dat hij na zijn vertrek bij de soap in 2000, rollen weet te bemachtigen in onder andere Dark Angel, Dawson’s Creek en Smallville.

Meest bekend van Jensens echte doorbraak komt wanneer hij in 2005 de rol van Dean Winchester op zich neemt in de serie Supernatural, dat nu alweer op weg is naar zijn negende seizoen. Al sinds het begin van de serie in 2005 vertolkt hij hierin één van de twee broers waar het verhaal om draait.

Talenten Naast het feit dat Jensen duidelijk een talent voor acteren heeft, is hij verder ook een zeer getalenteerd muzikant. Dit heeft hij binnen Supernatural al geregeld op humoristische wijze laten zien, maar buiten dat is hij een zeer goede zanger en gitarist. Verder koestert Jensen ook een grote liefde voor fotografie en hij wordt dan ook frequent met een camera gezien tussen het filmen van zijn eigen scènes door.

Opvallend Hij heeft tot nu toe bij drie afleveringen van Supernatural zelf mogen plaatsnemen in de regisseursstoel. Dit was altijd al een droom van hem en in seizoen zes ging die voor het eerst in vervulling met de aflevering Weekend at Bobby’s. Sindsdien heeft Jensen elk seizoen één aflevering mogen regisseren en ongetwijfeld zullen we hem nog vaak in deze rol terug gaan zien.

Memorabele quotes Dean (Supernatural): “I hope your apple pie is freakin’ worth it!”

Dean (Supernatural): “I’m not going to die in a hospital where the nurses aren’t even hot.”

Jensen: “I’m a mad Gummi fan. I always have Gummi’s in my trailer. But you can’t eat too many, because then you get Gummi tummy and that’s no good. I can’t believe I’m saying this.”

Kijktip Zonder twijfel: Supernatural! De serie is de perfecte combinatie van komedie, drama en horror en geeft daarmee volop de ruimte aan Jensen om zijn talenten naar voren te laten komen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.