evan-slider

Acteur: Evan Handler

door • 07/05/2013 • Acteurs / ActricesReacties (0)433

Naam Evan Handler
Geboortedatum 10 januari 1961
Geboorteplaats New York City, New York

Series
– Californication (72 afleveringen)
– Necessary Roughness (5 afleveringen)
– Sex and the City (18 afleveringen)
– It’s Like, You Know… (26 afleveringen)
– Whoops! (11 afleveringen)

Hoe het begon Na zijn jeugd door te hebben gebracht in het stadje Cortlandt (New York) verhuisde Handler naar New York City. Tijdens zijn bijbaantjes speelde hij in verschillende off-Broadway stukken. De jonge acteur had de smaak te pakken en besloot naar het prestigieuze Juilliard te gaan, waar hij met onder meer Kevin Spacey in de klas zat. Na twee jaar zei Handler de opleiding gedag om een rol te spelen in de film Taps.

Meest bekend van Zijn personage Charlie Runkle is een begrip en misschien nog wel bekender dan Hank Moody, de hoofdpersoon in Californication. De manager van Hank Moody weet zichzelf altijd in meest ongemakkelijke (seksuele) situaties te brengen, maar is nooit de loser van de show.

Talenten Evan Handler is net als David Duchovny, zijn tegenspeler in Californication, ook schrijver. Hij schreef twee boeken over de leukemie die hem als twintiger bijna fataal werd. Ook heeft de acteur aan verschillende magazines als Elle en O, the Oprah Magazine bijgedragen. Nu klimt hij nog af en toe in de pen voor The Huffington Post.

Opvallend In Sex and the City speelt Handler de kale, onaantrekkelijke, maar lieve Harry Goldenblatt. Veel vrouwen gruwelden bij de scène waarin hij zijn shirt uittrok en een extreem behaarde rug bleek te hebben. In een interview met People Magazine vertelde zijn tegenspeelster Kristin Davis dat dit haar nep is en werd opgeplakt door visagisten.

Memorabele quotes Charlie Runkle (Californication): Here’s a thought. Maybe the two people in this conversation who have never been married should shut the fuck up and not pass judgment on the one who has.”

Charlie Runkle (Californication): “There’s a limit to how much someone can get fucked in the ass without getting paid for it!”

Charlie Runkle (Californication): “Do I get any credit for all the assistants I didn’t fuck?”

Kijktip Evan Handler is briljant in Californication, vooral in scènes met zijn (ex)-vrouw Marcy. Maar hoe veelzijdig de acteur is merk je pas als je andere rollen van hem hebt gezien, als perfecte echtgenoot Harry Goldenblatt in Sex and the City bijvoorbeeld.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.