DavidSlider

Acteur: David Duchovny

door • 06/04/2013 • Acteurs / ActricesReacties (0)551

Naam David William Duchovny
Geboortedatum 7 augustus 1960
Geboorteplaats New York City, New York

Series
– Californication (70 afleveringen)
– Sex and the City (1 aflevering)
– The X-Files (176 afleveringen)
– Red Shoe Diaries (10 afleveringen)
– Twin Peaks (3 afleveringen)

Hoe het begon Net als zijn karakter Hank Moody in Californication is Duchovny begonnen als schrijver. Hij studeerde Engelse Literatuur aan Princeton en behaalde zijn master aan Yale. In 1993 werd hem de rol van Fox Mulder in The X-Files aangeboden. De serie werd al snel één van de eerste grote seriesuccessen van The Fox Network.

Meest bekend van Bekend werd Duchovny natuurlijk van The X-Files. Massa’s mensen zien hem niet anders dan zijn personage Fox Mulder. Bijzonder is daarom ook dat Showtime USA besloot David Duchovny voor de hoofdrol van de getroebleerde schrijver Hank Moody in Californication te vragen. Zouden de kijkers hun Fox Mulder wel accepteren als de dronken womanizer Hank Moody? De kijkers bleken geen enkel probleem met de verandering te hebben. Sterker nog: ze kunnen er geen genoeg van krijgen, seizoen zes wordt nu uitgezonden en seizoen zeven is in de maak.

Talenten David Duchovny is niet alleen goed in het spelen van stoere mannen. De acteur heeft ook een zachte kant: hij schrijft poëzie. Terwijl Duchovny aan Princeton studeerde kreeg hij van de Academy of American Poets een prijs voor zijn gedichten.

Opvallend In 2008 maakte de acteur, die voor Californication vaak met mooie vrouwen in bed ligt, bekend dat hij met een seksverslaving kampte. Hij liet zich hiervoor opnemen in een afkickkliniek. Volgens een insider zou Duchovny niet vreemd zijn gegaan maar was hij verslaafd aan porno. Zijn huwelijk overleefde de afkickkliniek, maar in de zomer van 2008 besloten Duchovny en zijn vrouw Téa Leoni toch een punt achter hun huwelijk te zetten.

Memorabele quotes Hank Moody: “I probably won’t go down in history, but I will go down on your sister”

Hank Moody: “We needn’t ever speak of it again but one does not very easily forget the kiss of a beautiful woman. That’s right. I said it. I meant it. I’m here to represent it.”

Hank Moody: “I can’t teach you how to write, and anybody who says they can is full of shit.”

Kijktip Alleen al om mee te kunnen praten is Californication een aanrader. Hank Moody is een legendarisch figuur: vrouwen willen hem, mannen willen hem zijn. Ook Hanks kale manager Charlie Runkle en zijn vrouw Marcy zijn het verheugen waard. Het geheim van de serie: iedere aflevering hoop je dat Hank met de bloedmooie moeder van zijn dochter eindigt en het niet voor zichzelf verkloot, maar het wil hem al zes seizoenen lang niet lukken..

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.