Credits: EPACredits: EPA

Acteur: Alec Baldwin

door • 28/01/2013 • Acteurs / ActricesReacties (0)418

Naam Alec Baldwin
Geboortedatum 03-04-1958
Geboorteplaats Massapequa, New York

Series
– Cutter to Houston (9 afleveringen)
Knots Landing (40 afleveringen)
– Friends (2 afleveringen)
– Nip/Tuck (1 aflevering)
– Will & Grace (6 afleveringen)
– 30 Rock (137 afleveringen)

Hoe het begon Alec is de oudste van de vier Baldwin broers en is ook het grootste acteertalent van het viertal. Zijn carrière begon op televisie met rollen in veel series en tv-films. Waarschijnlijk kan niemand het zich meer herinneren, maar hij brak begin jaren tachtig door in de soap opera Knots Landing. Zijn filmdebuut maakte hij vrij laat. Pas op zijn 29ste was hij te zien in Forever, Lulu.

Meest bekend van Hij won twee Prime Time Emmy’s, drie Golden Globes en zeven Screen Actors Guild Awards voor zijn meest bekende rol als Jack Donaghy in 30 Rock. Alec Baldwin is gewoon Jack Donaghy, dat valt niet te ontkennen. In de komedieserie speelt hij een grote netwerkbaas, die naast glad en arrogant ook briljant en punctueel is.

Talenten Als kind wilde hij graag president worden. Nog steeds heeft Baldwin politieke ambities, wel zijn ze nu iets bescheidener. Hij praat vaak genoeg over hoe hij de filmwereld voor de politiek wil inruilen, dus het zou ons niet verbazen als we hem over een paar jaar ergens als gouverneur zien verschijnen.

Opvallend Hij heeft films als The Good Shepherd, The Departed en The Aviator op zijn cv staan, maar noemt zijn hele filmcarrière toch een mislukking. “Het doel van film maken is spelen in een film waarin jij de dragende rol hebt. De film moet dan een commercieel succes zijn of geliefd door de critici. Ik heb dat nooit gehad.” Een paar jaar geleden beweerde Baldwin te stoppen met acteren na de laatste aflevering van 30 Rock. Nu de seriesfinale dichterbij komt, vragen wij ons af of dat echt het laatste is wat we van hem zullen zien.

Memorabele quotes Alec Baldwin: “There are people who would rather choke than go see my movies. They write me letters all the time.”

Kijktip Natuurlijk moet je naar 30 Rock kijken om hem op zijn best te zien, maar in Friends valt er ook om Baldwin te lachen. Hij heeft een gastrol als de veel te enthousiaste Parker, die alles maar geweldig en mooi vindt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.