ap

Acteur: Aaron Paul

door • 20/12/2012 • Acteurs / ActricesReacties (0)219

Naam Aaron Paul
Geboortedatum 27 augustus 1979
Geboorteplaats Emmett, Idaho

Series
– Beverly Hills, 90210 (1 aflevering)
– ER (1 aflevering)
– CSI: Miami (1 aflevering)
– Veronica Mars (1 aflevering)
– Bones (1 aflevering)
– Ghost Whisperer (1 aflevering)
– Big Love (14 afleveringen)
– Breaking Bad (62 afleveringen)

Hoe het begon In het tweede jaar van High School besloot Aaron dat hij acteur wilde worden en werd hij lid van de theater afdeling op zijn school. In 1996 vertrok Aaron naar Los Angeles voor de Internationale Modeling and Talent Association competitie; hij werd hier tweede en kreeg een manager. Zijn tv-debuut was in een aflevering van Beverly Hills, 90210.

Meest bekend van Na het spelen van bij- en gastrollen in verschillende series en films, kwam Aaron’s grote doorbraak in 2008 in de hitserie Breaking Bad waarin hij al vanaf de eerste aflevering de rol van Jesse Pinkman speelt. Voor deze rol won hij maar liefst twee Emmy Awards voor Beste Bijrol in een Dramaserie (2010, 2012).

Talenten Met twee Emmy’s op zak lijkt het ons wel duidelijk wat zijn grootste talent is. Zijn acteertalent én de chemie tussen hemzelf en hoofdrolspeler Bryan Cranston is ook de redding geweest voor zijn karakter Jesse, want de producent had eigenlijk gepland dat deze het eerste seizoen niet zou overleven.

Opvallend Producent Vince Gilligan wist al snel dat hij Aaron wilde voor de rol van Jesse, maar de hoge bazen van televisiezender AMC, waar Breaking Bad wordt uitgezonden, vonden Aaron in eerste instantie te aantrekkelijk voor de rol. Wij zijn blij dat ze hem toch gekozen hebben!

Memorabele quotes Jesse (Breaking Bad): “Yeah, Mr. White! Yeah, science!”

Aaron: “This business is such a rollercoaster of crazy rejections and emotions, but I knew that going into it, so you’ve got to be definitely a very strong person to try and survive this.”

Kijktip Breaking Bad is één van de grootste hits van de laatste jaren en wordt door kenners zelfs één van de beste series ooit genoemd. Sterke acteerprestaties, goed uitgewerkte karakters en een sterke verhaallijn zorgen ervoor dat je vanaf het eerste moment geboeid bent, en je het liefst je bed of bank niet meer verlaat tot je alle afleveringen gezien hebt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.