Credits: VARACredits: VARA

ABC start met opnames remake Overspel

door • 09/03/2013 • NieuwsReacties (0)340

ABC gaat volgende week van start met de opnames van de pilot voor de remake van de succesvolle Nederlandse serie Overspel. De serie gaat in de Verenigde Staten Betrayal heten.

De serie van Frank Ketelaar en Robert Kievit is voor de Amerikaanse markt bewerkt door David Zabel, jarenlang hoofdschrijver van ER. Patty Jenkins, regisseur van onder meer de remake van The Killing, zal Betrayal regisseren.

Ook de hoofdcast van de Amerikaanse pilot is inmiddels bekend. De rol van Couwenberg, in Nederland gespeeld door Kees Prins, ging in de VS naar James Cromwell, bekend van onder meer The Queen, Babe (waarvoor hij een Oscar-nominatie ontving) en Six Feet Under (waarin zijn spel een Emmy-nominatie waard was). De rol van Björn wordt gespeeld door Henry Thomas, wereldberoemd als het jongetje uit ET en Legends of the Fall. Hannah Ware, bekend uit Shame en The Boss, speelt de rol van Iris die in Nederland door Sylvia Hoeks is gespeeld. Chris Johnson (The Vampire Diaries) is haar tegenspeler. Wendy Moniz (Damages) is gecast voor de rol van Elsie, in Nederland vertolkt door Rifka Lodeizen.

Overspel is een VARA-productie. Het eerste seizoen is in het najaar van 2011 uitgezonden en won afgelopen september Het Gouden Kalf voor beste televisiedrama en beste actrice (Rifka Lodeizen). Komend najaar wordt het tweede seizoen in Nederland uitgezonden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.