Credits: Nick van Ormondt / RTLCredits: Nick van Ormondt / RTL

Aaf: pilot

door • 17/03/2013 • RecensiesReacties (2)821

Cast Annet Malherbe, Bas Keijzer, Jelka van Houten, Lisa Zweerman, Mechteld Jungerius en Nick Geest
Genre Komedie
Speelduur 25 minuten
Première 16 maart 2013
Zender RTL4

Plot Deze Nederlandse remake van de Amerikaanse serie Roseanne gaat over het reilen en zeilen van een middenklassegezin. Het gezin bestaat uit de hardwerkende ouders Aaf (Annet Malherbe) en Ton (Bas Keijzer), twee opstandige puberdochters Marie (Lisa Zweerman) en Jozefien (Mechteld Jungerius) en de jongere zoon Bennie (Nick Geest). De bemoeizuchtige zus van Aaf, Jackie (Jelka van Houten) komt vaak over de vloer. De alledaagse zorgen, huwelijksproblemen en opgroeiende kinderen zorgen voor grappige toestanden.

Opvallend Het decor en de verhaallijnen zijn rechtstreeks uit de Amerikaanse versie geplukt. Het wat ouderwetse interieur en de kleding komen niet overeen met de iPhones van de dochters. Dit eerste seizoen gaat 12 afleveringen beslaan, bestaande uit bewerkingen van de leukste afleveringen van het eerste seizoen van Roseanne. Malherbe geeft in een interview aan dat het de bedoeling is om voor het vervolg compleet nieuwe afleveringen te laten schrijven. Wij vragen ons af of er wel een vervolg komt.

Waarom wel? Ondanks de flauwe humor trok de serie gisteravond ruim 1.4 miljoen kijkers. Aaf biedt gezellig, kneuterig gezinsvermaak voor de zaterdagavond en veel mensen zullen zich dan ook in de sitcom herkennen.

Waarom niet? Met Aaf lijkt RTL4, na Iedereen is gek op Jack (Everybody loves Raymond) en Golden Girls, de zoveelste remake te laten floppen. De grappen zijn teleurstellend, de acteurs komen niet goed uit de verf en het geheel komt gekunsteld over (of eerder gezegd; het geheel komt níet over). De opnames vonden plaats in een studio met publiek dat de humor wel leek te waarderen. Zo weten de kijkers thuis in ieder geval wanneer er een grapje wordt gemaakt. Opvallend is dat de studio erg hol klinkt, waardoor de kijker nog meer het gevoel heeft naar een toneelstukje te kijken.

Blijven kijken? Wij in ieder geval niet. Als je echt wilt lachen raden we je aan om gewoon Roseanne terug te kijken.

Gerelateerde berichten

2 Responses to Aaf: pilot

  1. Rene zegt:

    Heb je de originele aflevering dan wel gezien, is op youtube afl. 7 van seizoen 1 (107). Vind dit dan een goede bewerking van de aflevering. Minder fabriek/callcenter-scenes en vooral het verschil mbt de kledingpas scene van de oudste dochter is opmerkelijk.

  2. Renate zegt:

    De vergelijking met de remake van Golden Girls is volstrekt onterecht.. Annette Malherbe is ook in deze serie gewoon grappig, met een meer fysieke acteerstijl dan we laatste jaren van haar op televisie hebben gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.