Credits: NBCCredits: NBC

A to Z: pilot

door • 15/08/2014 • RecensiesReacties (0)418

Cast Ben Feldman, Cristin Milioti, Henry Zebrowski, Lenora Crichlow en Christina Kirk
Genre Komedie
Speelduur 24 minuten
Première 2 oktober 2014
Zender NBC (Amerika)

Plot Andrew (Ben Feldman) is een hopeloze romanticus die voor een online datingbureau werkt. Wanneer hij advocaat Zelda (Cristin Milioti) ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij haar jaren geleden al heeft gezien tijdens een concert en zij zijn soulmate is. Zelda ziet dat echter anders, want zij is heel nuchter en gelooft totaal niet in het lot.

Opvallend In het najaar verschijnen er weer zoveel pilots op televisie dat de concurrentie om de aandacht van de kijker moordend is. NBC bedacht daar wat op en zette de pilot van komedieserie A to Z al in augustus online. Dit is duidelijk de nieuwe najaarsserie die het netwerk wil laten slagen.

Waarom wel? Dat in de pilot meteen duidelijk wordt dat A tot Z het hele verhaal van de relatie tussen Andrew en Zelda gaat vertellen, is eigenlijk wel fijn. Wij weten meteen waar we aan toe zijn en het is een verfrissende aanpak, zonder nou heel origineel te hoeven zijn. Het doet ons een beetje denken aan de film (500) days of Summer. De perfecte casting zorgt ervoor dat we de relatie ook daadwerkelijk willen gaan volgen. Ben Feldman en Cristin Milioti spelen totaal tegenovergestelde personages en doen dit op een heerlijk komische manier. Vanaf het eerste moment hebben ze al die lekkere ongemakkelijke, maar toch wel hele charmante chemie die nodig is in dit lichtere genre. Door hun botsende persoonlijkheden ontstaan er grappige situaties, die van A to Z echt een romantische komedieserie maken, iets wat we toch niet heel vaak zien lukken. Wij denken dat vooral vrouwen erg blij zijn met de komst van deze serie.

Waarom niet? Niks tegen Katey Sagal natuurlijk, maar waarom zij aan A to Z is toegevoegd als voice-over snappen wij niet helemaal. Het is een slimme constructie om iemand anders het verhaal van Andrew en Zelda te laten vertellen zodat flashbacks makkelijk verklaard kunnen worden, maar het loopt net niet lekker. We hopen dat ze er nog even moet inkomen. Daarbij zijn de beste vrienden van Andrew en Zelda ook wat irritant. Ja, het tweetal komt daardoor zelf beter over, maar toch is het jammer dat hun vrienden Stew en Stephie als van die over de top-personages worden neergezet. 

Blijven kijken? 
Ja! Hoewel het nog niet perfect is, zijn de hoofdrolspelers wel erg leuk en is de pilot van A to Z verfrissend genoeg om ons over te halen. Wij kunnen ons hier vast nog wel een tijdje mee vermaken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.