Credits: Scott Humbert / The CWCredits: Scott Humbert / The CW

90210: seizoen 5

door • 14/05/2013 • RecensiesReacties (0)309

Cast Matt Lanter, Jessica Lowndes, Shenae Grimes, Tristan Wilds, AnnaLynne McCord, Jessica Stroup en Michael Steger
Genre Drama
Speelduur  40 minuten
Aantal afleveringen  21
Zender  The CW (Amerika) Net 5 (Nederland)
Awards  Geen

Plot Alle losse eindjes worden aan elkaar geknoopt. Waar Silver (Jessica Stroup) vecht tegen kanker en de hoop heeft op een kind, vindt Naomi (AnnaLynne McCord) haar halfbroer. Annie (Shenae Grimes) probeert haar verleden met Patrick achter zich te laten. Dixon (Tristan Wilds) en Adrianna (Jessica Lowndes) werken hard aan hun muziekcarrière en Navid (Michael Steger) ontdekt de geheimen van zijn studentenvereniging.

Memorable quote Naomi: “Going to Paris without a Chanel bag is like going to St. Barths without sunscreen. It is not healthy.”

Opvallend Zoals we van 90210 gewend zijn zagen we ook dit seizoen weer verschillende bekende artiesten voorbijkomen. Na briljante gastrolletjes voor onder andere Snoop Dogg en Perez Hilton, waren dit seizoen onder andere Carly Rae Jepsen, Ne-Yo, Nelly Furtado en Taio Cruz aan de beurt.

Hoe zit het in elkaar? Silver en Adrianna, vechtend om een willekeurige jongen, Naomi die voor zichzelf kiest en de liefde tussen Annie en Liam. Het klinkt als seizoen één all over again, maar het is precies wat we zagen aan het einde van seizoen vijf. De cirkel is rond, we zijn weer terug bij af. Midden in het seizoen was alles voor de verandering even helemaal anders: in aflevering 11 droomt Annie over een alternatieve wereld. Dixon en Annie hebben elkaar al jaren niet gezien. Annie is verloofd met allereerste vriendje Jason, terwijl Dixon een arrogante, succesvolle artiest is. Silver heeft een populaire celebrityblog en chanteert Adrianna. Teddy is nog niet uit de kast.

Waarom wel? Na het stoppen van Gossip Girl eerder dit jaar kon je je portie glamour nog wel halen bij 90210. De mode, het rijke leven en de liefdesproblemen maakten de serie compleet. Na vijf seizoenen meeleven met hoofdpersonen als Annie, Liam en Naomi zijn we natuurlijk ook erg benieuwd naar hun happily ever after.

Waarom niet? Zoals bij zovele dramaseries konden de situaties en problemen wel eens iets te overdreven zijn, waardoor het soms zelfs chaotisch werd. Bijna alle mogelijke koppels zijn gevormd, Silver heeft zelfs met elke jongen een relatie gehad. Ook is het na vijf jaar wel duidelijk dat de serie zijn einde heeft bereikt. Alle hoofdpersonen werden eindelijk volwassen en leken klaar om zich te gaan settelen.

Blijven kijken? Helaas valt het doek voor 90210. Het vijfde seizoen zal definitief het laatste zijn.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.