Credits: Patrick Wymore / The CWCredits: Patrick Wymore / The CW

90210: seizoen 4

door • 22/08/2013 • RecensiesReacties (0)272

Cast Shenae Grimes, Tristan Wilds, AnnaLynne McCord, Jessica Stroup, Jessica Lowndes, Gillian Zinser, Michael Steger, Matt Lanter, Trevor Donovan en Josh Zuckerman
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender The CW (Amerika)
Awards Geen

Plot De groep probeert te wennen aan het leven na high school. Naomi (AnnaLynne McCord) wil per se het populairste meisje van CU worden. Annie (Shenae Grimes) kan onverwacht niet naar haar droomschool toe, terwijl haar broer Dixon (Tristan Wilds) juist heeft besloten dat hij niet naar school gaat en een carrière in de muziekwereld najaagt. Navid  (Michael Steger) en Silver (Jessica Stroup) willen weer echt samen zijn, maar krijgen onverwacht Navids zusje in huis, en Adrianna (Jessica Lowndes) doet er alles aan om weer vrienden te worden met de groep.

Memorabele quote Naomi: “If you get stuck take a deep breath and think WWND. What Would Naomi Do?”

Opvallend Dit seizoen zijn Life Unexpecteds Patti Carr en Lara Olsen plotseling de showrunners, en dat zorgt nogal voor wat veranderingen. Zo is Trevor Donovan, die Teddy speelt, ineens geen vast castlid meer. Gelukkig is hij toch nog in een aantal afleveringen te zien.

Hoe zit het in elkaar? Er is geen vriendengroep die meer feest dan de tieners in 90210. Oké, misschien dat de verwende New Yorkers uit Gossip Girl met ze kunnen concurreren. In ieder geval draait dit seizoen meer dan ooit om feestjes. Elke aflevering speelt zich wel af rondom een evenement, of het nu een benefietconcert, een festival of een vrijgezellenfeest is. Bijna alle afleveringen eindigen dan ook op een feestje en daar worden de vrienden, die het allemaal veel te druk hebben met hun eigen leven, toch steeds weer bij elkaar gebracht.

Waarom wel? They’re not in high school any more! Wat is het fijn dat de groep eindelijk in een nieuwe omgeving terecht komt, want Beverly Hills High kennen we ondertussen wel. Alle personages moeten nu toch echt iets volwassener worden en dat is goed voor een aantal verhaallijnen. Zo proberen Ivy en Raj zo goed mogelijk met Rajs kanker om te gaan en maakt de altijd zo brave Annie verkeerde keuzes met in haar achterhoofd steeds wel goede redenen. Hierdoor wordt ze eindelijk weer interessant. Shenae Grimes speelt haar personage, dat de meeste ontwikkeling doormaakt, dit seizoen met lef en liefde en dat spat van het scherm af.

Waarom niet? In één van de extra filmpjes op de DVD blikt de cast terug op dit seizoen. Daarin zeggen ze gek genoeg dat er geen drama meer is. Dat is natuurlijk de grootste onzin, want 90210 is en blijft één en al drama. Naomi alleen al heeft meerdere catfights en ook Liams nieuwe vriendinnetje Vanessa zorgt voor een hoop over de top dramatische momenten. Maar ook de andere personages komen dit seizoen weer in belachelijke situaties terecht en dat wordt ons soms net even iets te veel.

Blijven kijken? 90210 is weer wat leuker geworden, dus wij blijven we de vrienden uit Beverly Hills nog even volgen. Natuurlijk ook omdat het vijfde seizoen het laatste wordt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.