Credits: Mark Levine / ABCCredits: Mark Levine / ABC

9 muzikale momenten uit Nashville

door • 29/04/2014 • FeaturesReacties (0)660

Country music is door de komst van Nashville echt niet meer suf, maar gewoon heel goed. Zelfs zo goed dat alle songwriters mee willen werken aan de serie, de deuren van plekken als The Bluebird Cafe en The Grand Ole Opry opengaan en de cast ook nog eens op tour gaat. Wij zetten negen muzikale momenten op een rij.

No One Will Ever Love You – Connie Britton & Charles Esten
Het gaat in Nashville bijna elke aflevering wel even over dat Rayna James en Deacon Claybourne altijd zo’n geweldig duo vormden. Beter dan die twee wordt het niet, wordt er gezegd. Wij begrepen dat wel toen ze samen dit prachtige duet zongen in The Bluebird Cafe.

Black Roses – Clare Bowen
Clare Bowens personage Scarlett begon als een verlegen meisje dat nauwelijks het podium op te krijgen was, maar  groeide binnen twee seizoenen uit tot één van de interessantste en bovendien beste zangeressen van Nashville. Black Roses is Bowens absolute hoogtepunt, maar het dieptepunt van Scarlett.

Wrong Song – Connie Britton & Hayden Panettiere
Het gebeurde daarna niet heel vaak meer, dus de eerste keer dat Rayna en Juliette gedwongen samen moesten optreden, kan natuurlijk niet ontbreken. Oh en wie oplet ziet Michiel Huisman ook als gitarist Liam McGuinnis, nog meer reden om te kijken dus.

Ho Hey – Lennon & Maisy Stella
Casting zag het wel zitten met de zingende Stella-zusjes die op Youtube al een grote hit waren voor Nashville. Dat bleek een goede beslissing, want als Rayna’s getalenteerde dochters Maddie en Daphne stelen ze geregeld de spotlight van hun moeder. De leukste keer was misschien wel met de Lumineer-cover, toen ze voor het eerst op een groot podium mochten zingen.

Undermine – Hayden Panettiere & Charles Esten
Dus Juliette kan toch zingen, moet Deacon gedacht hebben, terwijl wij op dat moment hetzelfde dachten over Hayden Panettiere, de actrice die haar speelt. Met Undermine laat Juliette Barnes zien dat ze toch meer is dan een popprinsesje op cowboylaarzen.

Nothing In This World Will Ever Break My Heart Again – Hayden Panettiere
Nog niet overtuigd van Panettiere’s zangtalent? In de Nashville special On the Record zong ze hartstikke live in de tempel van countrymusic, het Ryman Auditorium. Wow. Wat ons betreft mag ze Taylor Swift wel vervangen in de hitlijsten.

Believing – Charles Esten & Lennon Stella
Er komen wel eens vreemde combinaties voorbij (zoals die keer dat Avery, Gunnar en Zoey een band begonnen), maar van Charles Esten en Lennon Stella als Deacon en Maddie krijgen wij nooit genoeg. Niet alleen is het ontzettend lief, ook klinken de twee verrassend goed samen. Zo’n gitaarleraar willen wij ook wel.

This Town – Charles Esten & Clare Bowen
Een onvermijdelijke combinatie was natuurlijk die van oom Deacon en nichtje Scarlett. Gezien ze beide niet de beste soloartiesten zijn (een beetje zelfdestructief) raden wij ze aan om maar vaker samen te zingen, want dat is zo ongelooflijk mooi en voor hen iets minder eenzaam.

Everything I’ll Ever Need – Jonathan Jackson & Hayden Panettiere
Het enige commentaar dat we hier op kunnen hebben, is dat het te kort is. Wij vinden nog steeds dat Avery en Juliette dit als single moeten uitbrengen. Of op z’n minst op een podium moeten uitvoeren tijdens Juliette’s tour.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.