Credits: ABC / Vivian ZinkCredits: ABC / Vivian Zink

5x schokkende scènes

door • 10/04/2014 • FeaturesReacties (0)598

Heart-stopping, gut-wrenching en jaw-dropping. Met die benamingen worden schokkende scènes in Amerikaanse tv-series vaak van te voren al aangekondigd. Hier vijf schokkende onvergetelijke televisiemomenten op een rijtje. 

Game of Thrones – The Red Wedding
De woorden oh my god zijn waarschijnlijk nog nooit zo vaak gebruikt als tijdens het kijken van Game of Thrones‘ red wedding. Wie de boeken heeft gelezen zag de massale slachtpartij aankomen, de rest niet. Suits-acteur Patrick J. Adams schreef op Twitter zelfs dat hij HBO zijn rekeningen zou gaan sturen voor de jarenlange therapie die hij nodig zal hebben om deze scène te verwerken.

House of Cards – My Way or the Subway
Dat Kevin Spaceys personage Frank Underwood ver gaant, bleek wel in de première van het tweede seizoen. Alsof het al niet schokkend genoeg was dat de makers een belangrijk personage durfden om te leggen, ging dat ook nog eens op een genadeloze manier. Het was onmogelijk om zonder open mond naar het ‘metro moment’ te kijken.

Revenge – I’m Amanda Clarke
Schietpartijen, vliegtuigcrashes en personages die doodgaan en dan toch niet dood zijn: niks is te gek voor Revenge. Elke aflevering betekent gegarandeerd een portie drama. Al die over de top momenten kunnen niet op tegen het moment van de waarheid: Emily die eindelijk eerlijk is tegen Jack, en met een paar simpele woorden alles veranderd.

Scandal – Olivia’s mom is alive
Eigenlijk is elke scène met Olivia’s moeder schokkend, maar de eerste keer dat we haar zagen, kwam het hardst aan. Ze leeft. Ze smeekt om haar dochter te mogen zien. Arme vrouw, gemene man. Oh, en dat ze ook nog op haar eigen pols begon te kauwen. Ieh. Jaw-dropping it is.

One Tree Hill – School shooting
Het is alweer een tijd terug, maar in 2006 was One Tree Hill één van de eerste series die zich aan een school shooting waagde. Moeten we het wel of niet doen? Dat vroegen de makers zich van te voren al af. Inmiddels behoort de oh zo emotionele aflevering tot televisiegeschiedenis. Lucas die Peyton de school uit draagt, Nathan die Haley gaat zoeken, en dan dat hartverscheurende einde dat nog steeds pijn doet.


Dit artikel verscheen ook op LINDA.meiden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.