Credits: Sonja Flemming / CBSCredits: Sonja Flemming / CBS

2 Broke Girls: seizoen 2

door • 19/03/2014 • RecensiesReacties (0)357

Cast Kat Dennings, Beth Behrs, Garret Morris, Jonathan Kite, Matthew Moy en Jennifer Coolidge
Genre Komedie
Speelduur 25 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender CBS (Amerika) RTL 5 (Nederland)
Awards Nominatie NewNowNext Award voor Coolste Cameo (2 Chainz)

Plot Max (Kat Dennings) en Caroline (Beth Behrs) zijn ondertussen echt vriendinnen geworden en hun droom om een cupcakewinkel te openen wordt eindelijk werkelijkheid. Ondertussen blijven ze nog wel in het Williamsburg Diner werken, want echt goed geld verdienen lukt de twee natuurlijk niet.

Memorabele quote Caroline: “I don’t like this movie, it’s violence against women. Let’s go see that Katherine Heigl rom-com sequel.”
Max: “Talk about violence against women.”

Opvallend Producent Michael Patrick King kennen we natuurlijk als de man achter Sex and the City. Toch is hij ook echt één van de bedenkers van 2 Broke Girls, dat zich voornamelijk in Brooklyn afspeelt. En dat terwijl Carrie en haar vriendinnen het juist vreselijk vonden om Manhattan te verlaten.

Hoe zit het in elkaar? Geld blijft toch nog wel één van de hoofdthema’s van 2 Broke Girls, zoals de titel misschien al verklapt. Zo verdienen en verliezen ze op de gekste manieren geld, bijvoorbeeld door te figureren in Law & Order: SVU. Aan het eind van elke aflevering zien we hoe veel geld Max en Caroline op dat moment hebben, en natuurlijk is dat nooit veel.

Waarom wel? Doordat Max en Caroline dit seizoen de cupcakewinkel openen, komt er zowaar nog een leuke verhaallijn bij. Het is wel fijn dat ze daardoor af en toe even weg zijn bij de gekke figuren van de Williamsburg Diner. Ook komt daardoor Ryan Hansen als Candy Andy bij de cast. Hij heeft een snoepwinkel en wordt verliefd op Caroline, die steeds losser komt en daardoor grappiger wordt. Gelukkig snapt Andy Max’s vreemde humor en dat zorgt nog wel eens voor leuke één-tweetjes.

Waarom niet? De humor is flauw en vaak niet meer verrassend. Wie niet zit te wachten op dubbelzinnige opmerkingen en grappen, die elkaar in zo’n hoog tempo opvolgen dat ze niet te tellen zijn, hoeft 2 Broke Girls niet eens aan te zetten. Na twee seizoenen worden we trouwens wel gek van de lachband. Series zouden daar eens mee moeten stoppen, wij snappen zelf ook wel wanneer we moeten lachen.

Blijven kijken? We lachen al twee seizoenen om de vaak veel te flauwe grappen, dus eigenlijk is er nu geen reden om af te haken. Ook zijn we wel benieuwd of Max en Caroline ooit het Williamsburg Diner verlaten.

Het tweede seizoen van 2 Broke Girls is vanaf 19 maart 2014 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.