Credits: Warner Home VideoCredits: Warner Home Video

2 Broke Girls: seizoen 1

door • 17/10/2013 • RecensiesReacties (0)344

Cast Kat Dennings, Beth Behrs, Garrett Morris, Jonathan Kite, Matthew Moy en Jennifer Coolidge
Genre 
Komedie
Speelduur 22 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender CBS (Amerika) Veronica (Nederland)
Awards People’s Choice Award voor Favorite New TV Comedy en een Emmy Award voor Outstanding Art Direction for a Multi-Camera Series

Plot In Brooklyn krijgt de cynische serveester Max Black (Kat Dennings) een nieuwe collega: de rijkeluisdochter Caroline Channing (Beth Behrs), die voor het eerst in haar leven moet gaan werken nadat haar vader gearresteerd wordt voor fraude. Max neemt de dakloze Caroline in huis, samen met haar paard Chestnut.

Memorable quote Max tegen Caroline: “So what’s the plan? What are we gonna do if it does snow? You’re so white, I’m worried we’re gonna lose you.”

Opvallend Terwijl hun personages allemaal een accent hebben, zijn acteurs Jonathan Kite, Jennifer Coolidge en Matthew Moy allemaal gewoon geboren en getogen in de Verenigde Staten. Daarnaast is het personage van Matthew (Han) ook nog eens Koreaans, terwijl hij zelf van Chinese afkomst is.

Hoe zit het in elkaar? Max en Caroline zijn druk bezig met het bij elkaar sprokkelen van 250.000 euro. Hiermee willen ze een eigen bedrijf starten en de cupcakes van Max gaan verkopen. Aan het einde van elke aflevering zien we hoeveel ze nu in totaal gespaard hebben, al gaat daar soms zelfs geld van af.

Waarom wel? Tegenpolen Max en Caroline zijn samen fantastisch. Ze zetten elkaar voor schut op een grappige en lieve manier. En ook al vinden we Caroline in haar rijke leven een verwende trut, nu ze haar fortuin kwijt is, kan Max zich haast geen betere vriendin wensen. De geniale woordgrappen volgen elkaar in een hoog tempo op en we liggen keer op keer weer dubbel om de blikken die Max kan trekken. Bovendien komt de 75-jarige collega Earl telkens onverwachts met scherpe one-liners aanzetten en is de relatie die hij met Max heeft te lief voor woorden.

Waarom niet? 2 Broke Girls is een typische sitcom en daar zijn er al een hoop van. Het heeft een hoog gehalte woordgrappen die soms best flauw zijn, maar vooral de grappen over hipsters waren al snel niet leuk meer. De Oekraïense Oleg is wel heel seksistisch en ook dat waren we al snel zat. Daarbij zijn we het met Han eens: hij mag wel eens een shirt met mouwen aantrekken, want al dat lichaamshaar is eigenlijk best smerig.

Blijven kijken? Ja. Een goeie serie om te kijken met een kop thee op de bank, terwijl het buiten keihard regent. Wij zijn verslaafd aan deze geweldige komedie.

Het eerste seizoen van 2 Broke Girls is vanaf 16 oktober 2013 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.