Credits: SyfyCredits: Syfy

12 Monkeys: pilot

door • 13/02/2015 • RecensiesReacties (0)598

Cast  Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo, Noah Bean, Emily Hampshire en Barbara Sukowa
Genre  Drama/science fiction
Speelduur  46 minuten
Première 16 januari 2015
Zender Syfy (Amerika)

Plot James Cole (Aaron Stanford), een tijdreiziger, gaat vanaf het jaar 2043 naar het heden om een dodelijk virus te stoppen, dat door de raadselachtige organisatie (het leger van de Twelve Monkeys) in 2017 de wereld werd in geholpen en waardoor 93,6 procent van de wereldbevolking omkwam. Cole krijgt hulp van de briljante Cassandra Railly (Amanda Schull) en psychopate Jennifer Goines (Emily Hampshire) om de wereldbevolking van deze catastrofe te redden.

Opvallend De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1995, waarin James Cole werd gespeeld door Bruce Willis. De film was een commercieel succes en werd genomineerd voor twee Golden Globe-awards.

Waarom wel? We moeten eerlijk zeggen dat iedere serie met Amanda Schull een streepje bij ons voor heeft. Ze is een steengoede actrice en bewijst dat ze totaal verschillende personages aan kan. Van een bad-ass advocaat in Suits tot de jonge vrouw waarvan iedereen denkt dat ze gestoord is in 12 Monkeys. Ook verdienen de acteerprestaties van Emily Hampshire een compliment. Ze bewijst dat ze een extreem goede actrice kan zijn. Al hopen we wel dat ze wat meer te zien is in de volgende afleveringen. Wat het verhaal betreft worden er steeds goede afwisselingen gemaakt tussen het onthullen van nieuwe dingen en het verbergen van zaken die voor de missie eigenlijk veel belangrijker zijn dan het verkrijgen van nieuwe informatie. Dat maakt het extra spannend en mysterieus, want hoewel we soms denken dat we weten hoe het in elkaar steekt, zit er in deze pilot meerdere keren een addertje onder het gras. Verder is de serie, in tegenstelling tot andere series waarin tijdreizen veelvuldig wordt toegepast, zeer duidelijk en goed te volgen.

Waarom niet? 12 Monkeys is een serie die gebaseerd is op een film en wie de film gezien heeft, zouden we niet zo snel aanraden om ook de televisieserie te gaan kijken. De serie is namelijk met een kleiner budget, minder acteertalent en langzamer in elkaar gezet. Ook vonden wij de acteerprestaties van Aaron Stanford als het hoofdpersonage niet altijd fijn om naar te kijken en misten we eigenlijk het acteertalent dat hij 73 afleveringen lang in Nikita heeft laten zien. Helaas krijgen wij tijdens de pilot dan ook niet een band met alle personages. De kijkers moeten zich kunnen inleven in de karakters en dat lukt ons tot nu toe alleen bij Cassandra, omdat haar achtergrondverhaal extreem wordt uitgediept en de verhalen van andere personages vooralsnog achterwege worden gelaten.

Blijven kijken? We zeggen voorzichtig ja. 12 Monkeys is een prima serie om het weekend mee te vullen, maar niet eentje die je echt gezien moet hebben. Vooral door Amanda Schull is de science fiction-serie toch zeker je tijd waard.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.